Продаж квитків +38 (063) 730 30 30

З питань співробітництва та реклами +38 (050) 461 25 49 +38 (067) 432 04 08 vfdd.ua@gmail.com

«Stage7shop»: зверніть увагу на тюнінг!

Засновник інтернет-магазину Stage7shop Денис Романенко більше трьох років надає підтримку заходам, які проводяться під керівництвом VFDD. При цьому сам він  — учасник кільцевих заїздів, а в драг-рейсингу — частіше просто захоплений глядач. І як професійний експерт з тюнінгу готовий розповісти про те, на чому не варто економити при підготовці машини до змагань. Поради профі ми зібрали в інтерв'ю

 — Коли у Ваше життя увійшов автоспорт? З чого все почалося?

— Хобі родом з глибокого дитинства. Я завжди цікавився автомобілями. Хотілося зробити машини більш потужними, керованими. А в 2010 році я почав займатись продажем товарів для тюнінгу. Так захоплення перетворилося на бізнес. І тоді ж, у 2010 році я купив собі Honda Civic, почав її вдосконалювати, а у 2011-му вперше взяв участь у змаганнях. У драг-рейсингу я зараз не змагаюсь, лише підтримую. Машина не може бути універсальною для різних напрямів автоспорту. Моя адаптована під кільцеві гонки. Зараз, до речі, готую для нового сезону BMW E30. Це машина, переобладнана суто під спорт. Бойовий, спортивний автомобіль, який не буде виїжджати в місто.

У більшості своїй, спортсмени не змінюють марку авто… А Ви пересіли з  Honda на BMW. Чому?

— Цікаве запитання! Я не дивлюсь на те, хто є розробником техніки. Мене більше цікавлять технічні характеристики. Тому не можу назвати себе фаном конкретної автомобільної марки, швидше — якісної інженерії. У кожної марки — свої особливі переваги.  

 Ви підтримуєте автоспорт, як такий, чи якийсь його напрям у пріоритеті?

— Намагаюсь потрохи підтримувати всіх. Мене немає хіба що в тих напрямках, на яких я зовсім не розуміюся. Наприклад, змагання позашляховиків або спортивне орієнтування. Я не знайомий з організаторами таких чемпіонатів, ніколи там не змагався, відповідно мені складно судити про потреби пілотів і технічні моменти перегонів.  Але повірте, якби мав більше інформації, то надавав би і їм підтримку.

Як ви особисто оцінюєте рівень розвитку автоспорту в Україні?

— Я надіюся, що ми скоро доженемо Європу в аматорському спорті. Хотілося б більш потужного розвитку та більшого інтересу з боку молодих пілотів. Я впевнений, що технічні види спорту — це своєрідний індикатор достатку і стабільності в країні. Скажімо, у футбол можна пограти в будь-якому дворі, але у дворі не проведеш змагання з драг-рейсингу. Це складний, видовищний і достатньо затратний вид спорту. Мені б хотілося, щоб він і надалі розвивася в Україні. Дякую ентузіастам та організаторам за те, що не зупиняються на досягнутому.

Давайте тепер поговоримо про ваш бізнес? На якому він зараз етапі?

— «Stage7shop» — це інтернет-магазин, де можна придбати різноманітні запчастини: деталі двигуна, електроніку, елементи інтер'єру, гуму, автохімію, комплектуючі для гальмівної, впускної та випускної систем, запчастини для системи охолодження і багато іншого. Майже все, окрім екіпірування для пілотів. Але це тимчасово. Така позиція в майбутньому, гадаю, також з'явиться. Мені б дуже хотілося, щоб людина зайшла в магазин і в одному місці змогла купити абсолютно все, що їй треба.

Зараз ми активно розвиваємося, розширюємо ассортимент. Великий склад знаходиться у Харкові і є декілька представництв в Києві та Одесі.

— Що  бы ви порадили спортсменам-початківцям? На які елементи тюнінгу звернути увагу?   

— Моя рекомендація — «їздити»! Якомога більше! Тільки за кермом можна відчути, чого дійсно не вистачає і який тюнінг потрібен. Неможливо з першого ж чемпіонату стати профі, але це єдиний правильний спосіб вивчити потенціал машини.  

—  Чи варто використовувати китайську продукцію, якщо йдеться про драг?

— Якщо є така можливість, краще не шукати цінового компромісу. Відносно пасків безпеки, екіпірування та керма, я категорично не рекомендую брати «китай». У професійному автоспорті таких деталей не повинно бути. Я завжди чесно озвучую цю позицію клієнтам. Якщо говорити про інших виробників, то деталі для японських авто ми замовляємо у США. Якщо ж це європейська машина, то одного виробника важко назвати. Виробничі потужності знаходяться у різних  частинах світу. Торгових марок не називаю, але найкращі деталі для тюнінгу виготовляє все таки Японія і США. 

— Цікаві замовлення у вашій практиці трапляються?

— Буквально місяць тому привіз одне не стандартне замовлення. Клієнт замовив впускний колектор для BMW 1989-го року випуску. Він реставрує машину. Вона зібрана максимально близько до заводських параметрів. Колектор ми замовляли у Німеччині, де його спеціально виготовили під це авто. Довелося трохи почекати, але воно того варте.